Kohti PulPaper 2018 tapaamisia

12.12.2017

Odotan, että onnistumme yhdessä. Odotan, että saamme alalla toimivia ihmisiä laajasti mukaan tapahtumaan. Odotan myös, että nuoret insinöörit ja opiskelijat osallistuvat messuille. Tehdään PulPaperista yhdessä hieno tapahtuma – tapahtumahan syntyy ennen kaikkea sinne tulevista ihmisistä!

PulPaper-messuilla tavataan massa-, kartonki- ja paperiteollisuuden ammattilaisten kanssa, niin vanhojen ja uusien tuttujen kuin ideoidenkin perässä. Tällä kertaa nähdään myös pakkausteollisuuden ammattilaisia samaan aikaan järjestettävien PacTec Helsinki -messujen myötä. Messuille tulee ulkomaisiakin ammattilaisia etsimään teknologiaa ja toimittajia investointeja varten. Näytteilleasettajat hakevat uusia kauppoja. Tämän vuoksi meidän kannattaakin kannustaa verkostomme kautta kollegoja sekä asiakkaita tulemaan Helsinkiin. Tehdään PulPaperista yhdessä hieno tapahtuma tapahtumahan syntyy ennen kaikkea sinne tulevista ihmisistä!

Mitä Kemira odottaa PulPaperilta? Mitä minä odotan messuilta teollisuuden ammattilaisena?

Odotan, että onnistumme yhdessä. Odotan, että saamme alalla toimivia ihmisiä laajasti mukaan tapahtumaan. Kemiran markkinoinnin keihäänkärkenä on TCM konsepti eli kokonaistoimitus. Kemira toimittaa kaikki prosessi- ja massakemikaalit asiakkaalle. Kun kauppaan saadaan volyymia, tulee asiakkaalle kustannussäästöja siitä huolimatta, että voimme laittaa kohteeseen enemmän resurssia kuin jos mukana olisi useita toimittajia. Lisäksi voimme käyttää KemConnect etäseurantaa esimerkiksi koneen käyntitiedoista sekä massojen kemiallista tilaa seuraavia antureita. Kun asiakaspalveluinsinööri tulee tehtaalle on hänellä WhatsApp’issa jo konelinjan päivitykset sekä KemConnect portaalin kautta koneen tilanne tiedossa. Kätevää eikö vain? Digitalisaation avulla tehokkuusvaatimusten kasvuun voidaan jatkossakin vastata. Tehokkuuden lisääminen vaatii myös avointa mieltä sekä yhteistyötä tiimeissä sekä tehtaan puolelta. Parasta on, jos data jaetaan ja sitä seuraavat sekä toimittaja että tuotanto.

Mitä muuta odotan? Odotan valoa ja pitkiä öitä. Toukokuu on vuoden parasta aikaa kun kesä ja kärpäset eivät ole vielä tulleet. Saattaa vaikka käydä niin, että ollaan aamuyöllä vielä Helsingin yössä ja päivä alkaa valkenemaan uudelleen. Odotan, että nuoret insinöörit ja opiskelijat osallistuvat messuille. PulPaperissa torstain teemana ovat opiskelijat ja nuoret. Voitte te toki tulla muinakin päivinä mutta onpahan silloin muitakin samanikäisiä paikalla eikä ehkä tunne oloaan niin ulkopuoliseksi. Alalla on ongelmana asiantuntijoiden ikääntyminen ja samalla tarvittaisiin nuorta voimaa ja uusia ideoita koneeseen. Kyllä alalla riittää toitä jatkossakin eläkelöityvien sekä muuttuvien toimenkuvien ja tarpeiden puitteissa. Sellu ja paperi digitalisoituvat kovaa vauhtia ainakin valmistuksessa. Sama digikehitys on ollut vauhdikasta myös painopuolella jo pitkan aikaa: lyhyitä sarjoja ja nopeita muutoksia.

Messujen toiseksi viimeisenä päivänä istumme jo uupuneina messuosaston takahuoneessa. Kollega saattaa ulkomaalaisen miehen seuraamme. Hän on Intiasta ja valmistaa kartokia. Hän ei vastusta kun tarjoamme huurteisen juoman. Kartogintekijä kertoo haasteistaan, joita ei ole saatu ratkaistua messujen aikana. Meillä on myyttinen yhteys, niinkuin olisimme tunteneet jo vuosia. Emme ole koskaan tavanneet mutta osaamme keskustella heidän aiheistaan ongelmitta. Kartonkikonehan on aina samanlainen pääpiirteissan joka paikassa. Keskustelu soljuu mukavasti ilman kiirettä. Ongelmakohdat alkavat saada keskustelussa hahmotettavia kokonaisuuksia. Mitä kannattaa mitata ja mikä vaikuttaa mihinkin. Näistä on helppo keskustella kun molemmat tuntevat asiaa laajasti. Keskustelusta jää hyvä mieli ja sovimme tapaavamme uudelleen ja jatkavamme puhelimitse keskusteluja.

Tapaamisiin! www.pulpaper.fi #pulpaper

Kirjoittaja

Kimmo Strengell, Pulp & Paper markkinointipäällikkö, vientipäällikkö EMEA, Kemira

Kimmolla on 25 vuoden kokemus metsäteollisuuden kemikaalien myynnistä ja markkinoinnista. Kimmo on pakkauskartongeista ja kierrätyksestä innostunut puunjalostusinsinööri.

Kemira on globaali kemianyhtiö, joka palvelee asiakkaita runsaasti vettä käyttävillä teollisuudenaloilla. Kemira tarjoaa asiantuntemusta, sovellusosaamista ja kemikaaleja, jotka parantavat asiakkaiden vesi-, energia- ja raaka-ainetehokkuutta. Kemira keskittyy massa- ja paperi-, öljyteollisuuteen sekä veden käsittelyyn.