Ilkka Hämälä PI:n kunniajäseneksi

2.5.2022

Metsä Groupin pääjohtaja, vuorineuvos, DI Ilkka Hämälä vastaanotti PI:n kunniajäsenyyden kevätseminaarin yhteydessä 26.4.2022.

Hämälä on arvostettu yritysjohtaja, joka on toiminut yli 35 vuoden ajan merkittävissä tehtävissä metsäteollisuudessa, ja erityisesti sellu- ja biotuoteteollisuudessa.

Hän on ollut avainroolissa toteuttamassa Metsä Groupin vaikuttavaa transformaatioprosessia 2000-luvulla ja hänen johdollaan yhtiö on toteuttanut tai parhaillaan toteuttamassa useita miljardiluokan strategisia investointeja Suomeen. Hämälän aikanaan toteutetut merkittävät panostukset tutkimukseen, innovaatioihin ja kumppanuuksiin sekä uudenlainen biotuotetehtaiden ekosysteemiajattelu ovat merkittävästi vieneet sekä yhtiötä että koko alaa eteenpäin kohti puupohjaista, kestävää ja kannattavaa tulevaisuutta.

PI:n jäseneksi Ilkka liittyi vuonna 1990 ja on suhtautunut aina erittäin positiivisesti yhdistyksen toimintaan. Hän on usein lupautunut puhujaksi, panelistiksi tai asiantuntijaksi yhdistyksen tilaisuuksiin, unohtamatta myöskään teekkarihenkisiä lauluesityksiä PI:n iltajuhlissa.

Kevätseminaarissa saatiin nauttia jälleen kerran Hämälän puheesta, jossa hän osoitti kiitokset PI:lle kaikesta työstä alan näkyvyyden kasvattamiseksi ja muistutti, kuinka nopeasti metsäala tällä hetkellä kasvaa ja kehittyy. Ihmiset tarvitsevat metsästä lähteviä tuotteita päivittäisen elämänsä tarpeisiin ja on tärkeää jatkaa työtä alan vetovoiman kasvattamiseksi ja nuorien houkuttelemiseksi alan pariin. "Parhaat vuotemme ovat vasta edessäpäin" Hämälä totesi.

Onnittelut kunniajäsenyydestä Ilkka Hämälä!