Mentorointi

Mentorointi tarjoaa tilaisuuden ajatusten vaihtoon eri uravaiheessa olevien ammattilaisten kesken ja mentorille mahdollisuuden tutustua nykyisten alan opiskelijoiden maailmaan. Kyseessä onkin oppimisprosessi niin mentorin kuin opiskelijan eduksi.

Mentorointiohjelma 2024

Ohjelma on enemmän (aidosti) valtakunnallinen ja laajempi. Tavoitteena on saada osallistujia (aktori/mentori) laajemmin ympäri Suomen. 

Haku: Haku mentoroitavaksi on päättynyt vuoden 2024 mentorointiohjelman osalta. Olet tervetullut hakemaan mentorointiohjelmaan taas syksyllä 2024. Jos haluat mentoriksi ohjelmaan niin lähetä viesti osoitteeseen: donika.morina@puunjalostusinsinoorit.fi tai antti.lindqvist@puunjalostusinsinoorit.fi

Aloitustilaisuudet: 2-3/2024

Aloituspalaverit eri paikkakunnilla, kyseisten paikkakuntien opiskelijoille sekä alueella toimiville vastavalmistuneille:

16.3. Oulu
23.2. Tampere
1.3. Espoo
6.3. Lappeenranta
7.3. Savonlinna
21.3. Turku

Aloituspalaverit pidetään osana Pulp & Breakfast -tilaisuuksia. Ole hyvä ja tutustu tapahtumiin sekä ilmoittaudu Tapahtumat -sivujen kautta

Välipalaveri: 29.5.2024 kello 16.30-17.30

Paritapaamiset: noin 4-6 viikon välein, n. 2 tuntia kerrallaan. Tapaamisia voi käydä myös täysin virtuaalisesti. Tapaamiset eri mentoriparien välillä myös mahdollisia. Kesällä ohjelma on tauolla. 

Päätöstilaisuus: Päätöstilaisuus järjestetään 31.10. Tampereella. Tarkemmat tiedot tapahtumapaikasta ja aikataulusta julkaistaan tälle sivustolle lähempänä tilaisuutta.

Mentorointi toteutetaan vuonna 2024 niin, että jokaisella yhteistyökorkeakoulumme paikkakunnalla on erilliset kick-off tapaamiset ja mentoriparit pyritään yhdistämään niin, että mentori löytyy läheltä mentoroitavan koulupaikkakuntaa tai on koulun alumni. Välipalaveri toukokuussa pidetään pääkaupunkiseudulla ja loppupalaveri marras-joulukuussa kiertää vuorotellen eri paikkakunnilla. 

 

Mitä mentorointi on?

• Avoin ja luottamuksellinen työuran luomiseen ja edistämiseen tähtäävä, kahdenkeskinen henkilösuhde

• Mentorointi on ohjausta ja tukea, jota osaava ja arvostettu, työelämässä jo pidempään toiminut henkilö antaa kehityskykyiselle ja –haluiselle, uran alkuvaiheessa olevalle ammattilaiselle.

• Mentori on sparrari, joka kertoo omista kokemuksistaan, mutta ei anna valmiita vastauksia

 

Esimerkkiaiheita keskusteluihin

• Ainevalinnat, opintojen loppuunsaattaminen, diplomityö

• Työnhaku, työllistyminen

• Työura ja sen suunnittelu

• Verkostoituminen

• Työelämä

 - Sopeutuminen työyhteisöön

 - Johtaminen, esimies-alaissuhde

 - Työelämän vaatimukset

• Kansainvälisyys

• Työn (opiskelun) ja vapaa-ajan / perhe-elämän yhdistäminen

• Itsetuntemus

 - Tavoitteiden asettaminen ja saavuttaminen

 - SWOT-analyysi, persoonallisuustestit (esim. MBTI-profiili)

• Itsensä kehittäminen

 -Jatkokoulutus, työssäoppiminen

 

Kokemuksia mentoroinnista

"Oli hienoa jutella mentorin kanssa ja kuulla hänen mielipiteitänsä alasta, urasta sekä työn tekemisestä."

"Mentoroinnin myötä itsetuntemus kehittyi ja uskon, että sitä kautta sain työpaikan, joka todella sopii minulle tällä hetkellä."

"Mielenkiintoiset keskustelut ja kysymysten pohtiminen myös avasi edelleen omaan uraan liittyviä asioita uusilta puolilta."

image-7.png

Kysy lisää