ForestBioFacts digitaalinen oppimisympäristö

Helppokäyttöinen 16-teemainen oppimisympäristö kattaa kaiken puupohjaisista tuotteista ja teknologioista kestävään metsänhoitoon. Myös biopohjaiset nanomateriaalit, puupohjaiset tekstiilit ympäristöjohtaminen ja investointisuunnittelu ovat esillä. ForestBioFacts sisältää myös kaikille avoimen johdantoteeman, joka antaa hyvän yleiskuvan metsäbiotalouden mahdollisuuksista ja merkityksestä globaalien haasteiden ratkaisemisessa.

Oppimisympäristö on tarkoitettu niin teknisissä rooleissa toimiville tuotekehityksen ja tuotannon ammattilaisille kuin myynnissä ja liiketoiminnan kehityksessä toimiville ammattilaisille sekä korkeakouluopiskelijoille ja henkilökunnalle. Oppimisympäristöstä on helppo etsiä ratkaisuja arjen haasteisiin, ideoita uusiin konsepteihin ja lisätä yleistason ja syvällistä ammatillista osaamista. Sitä voi käyttää ajasta ja paikasta riippumatta, arjen työtehtävien lomassa.

Perinteisten paperi-, kartonki-, sellu- sekä puutuotteiden lisäksi myös biopohjaiset nanomateriaalit ja puupohjaiset tekstiilit ovat esillä. Lisäksi se sisältää tietoa mm. energiasta, ympäristöjohtamisesta ja liiketoiminta- ja investointisuunnittelusta. 16-teemainen sisältö pohjautuu osin aiempaan Papermaking Science and Technology –kirjasarjaan, mutta on nyt entistä laajempi ja visuaalisempi sekä helpommin käytettävässä muodossa.

ForestBioFacts sisältää myös kansantajuisen, kaikille avoimen, Johdanto metsäbiotalouteen -teeman, sekä suomeksi että englanniksi. Se antaa hyvän yleiskuvan metsäbiotalouden mahdollisuuksista ja merkityksestä globaalien haasteiden ratkaisemisessa, myös opiskelu- ja työmahdollisuuksista.

ForestBioFactsin toteuttamisessa avainasemassa on ollut 18 edelläkävijäyrityksen verkosto ja Suomen johtavat puunjalostusalan korkeakoulut. Yhteensä yli 150 ammattilaista on ollut mukana tekemässä oppimisympäristöä.

Tutustu ForestBioFactsiin!