Kari Jordan on valittu paperiteollisuuden kansainväliseen kunniagalleriaan

14.5.2020

Kari Jordan  Kuva: Metsä Group

Kari Jordan, Metsä Groupin entinen pääjohtaja, on nimetty arvostettuun paperiteollisuuden kunniagalleriaan, Paper Industry International Hall of Fameen.

Jordanin vaikutus metsäteollisuuteen on ollut merkittävä. Hän johti menestyksekkäästi Metsä Groupin uusiutumista vuodesta 2004 alkuvuoteen 2018 asti hyödyntäen kansainvälistä ja pitkäkestoista johtajuuskokemustaan useammalta alalta, osaamistaan ja suhteitaan yhtiön poikkeukselliseen suunnanmuutokseen.

Jordan toi ja loi uskoa alan tulevaisuuteen ja johdettavilleen. Lähes kymmenen vuotta kestänyt haastavampi aikakausi vaati johtajiltaan, kuten Jordanilta, määrätietoista asennetta johtamiseen.

Metsä Groupin täyskäännöksen lisäksi Jordanin johtamisen aikana Euroopan paperiliiketoiminnasta tuli terveempi, ylikapasiteettia paperiteollisuudessa purettiin merkittävästi pienenevillä markkinoilla ja konsolidaatio edistyi Metsä Groupin ja etenkin Metsä Boardin uudelleenjärjestelyillä.

Kari Jordan toimi Metsä Groupin pääjohtajuuden ohella Metsäteollisuus ry:ssä puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana sekä hallituksen jäsenenä vuosina 2005-2017 ja myös lukuisissa muissa luottamustehtävissä (mm. CEPI ja Elinkeinoelämän keskusliitto) turvatakseen metsäteollisuuden intressit.

Koronapandemian johdosta perinteinen Wisconsinin Appletonissa pidettävä nimitysseremonia gaalaillallisineen on siirretty järjestettäväksi myöhemmin vuonna 2021.

Paper Industry International Hall of Fame (PIIHF) on perustettu vuonna 1992 ja on jakanut tunnustusta yli 140 merkittävälle metsäteollisuuden vaikuttajalle kansainvälisesti. Yleishyödyllisen yhdistyksen tehtävänä on paperiteollisuuden laajemman merkityksen, kuten arvojen, historian ja vaikutuksen elämänlaatuun esiintuominen. Lisätietoja: www.paperdiscoverycenter.org/hof