Metsien Suomi -hanke nostaa metsät koko kansan puheenaiheeksi

19.5.2020

Se on paikka, jossa retkeillä, marjastaa, metsästää, ulkoiluttaa koiraa, nauttia luonnosta. Se on työpaikka, tulonlähde ja sijoitus tulevaisuuteen. Se on monimuotoisuuden aarreaitta. Se tuottaa kestäviä ratkaisuja arkeemme. Se on metsä. Tästä kaikesta kertoo Metsien Suomi.

Metsien Suomi -hankkeen tavoitteena on herättää suomalaiset ymmärtämään, että metsät ja puupohjaiset tuotteet ovat meillä arjessa vahvasti mukana. Metsien kestävän käytön lisäksi nostetaan myös esiin faktoja metsien suojelusta ja virkistyskäytöstä.

Kampanja näkyy televisio-, radio-, ulko- ja digitaalisena mainontana tästä viikosta alkaen. Lisäksi kampanjaan kuuluu ainutlaatuinen Metsien Suomi x Billebeino -mallisto (t-paita ja kangaskassi) sekä männynsiemenkiekko, jonka avulla kuka tahansa voi istuttaa puun. Siemenkiekkoja jaetaan 150 000 kappaletta ympäri maan ainakin K-raudoissa ja metsäalan tapahtumissa. Tiesitkö muuten, että yksi istutettu puuntaimi sitoo hiilidioksidia täysikokoiseksi kasvettuaan yhtä paljon kuin 5000 kilometrin ajo tavallisella perheautolla tuottaa?

Kannustamme kaikkia metsäalan ammattilaisia kertomaan, mitä kaikkea metsät ja niiden kestävä käyttö antaa ja tuo yhteiskunnalle ja tulevaisuudelle. Viestiä voi kertoa eteenpäin omille tuttavilleen, omassa organisaatiossaan ja sidosryhmilleen sekä sosiaalisessa mediassa.

Hanketta rahoittavat Metsäsäätiö, Metsäteollisuus ry, Metsähallitus, maa- ja metsätalousministeriö, Suomen metsäkeskus, Puunjalostusinsinöörit ry sekä Metsämiesten Säätiö. Hankkeen vetovastuu on Suomen Metsäyhdistyksellä.

Miten metsät ja puupohjaiset tuotteet näkyvät arjessasi? Millaisia muistoja sinulla on metsistä? Osallistu arvontaan Facebook- tai Instagram -kanavillamme ja voita Metsien Suomi x Billebeino -malliston tuotepalkintoja.

Lue lisää: www.metsiensuomi.fi