ForestBioPitch –kilpailu: tukea biomateriaalien kaupallisen potentiaalin tunnistamiseen

28.4.2021

Puunjalostusinsinöörit ry ja VTT yhdessä FinnCeres -hankkeen ja Kiuas – yrityskiihdyttämön kanssa lanseeraavat ForestBioPitch -kilpailun metsäbiotalouden tutkimuksen edistämiseksi

Metsäbiotalouden uudet tutkimustulokset tarjoavat ratkaisuja globaaleihin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen. Niihin sisältyy myös valtava liiketoimintapotentiaali. PI ja muut kilpailun kumppanit haluavat auttaa alamme tutkijoita arvioimaan heidän tutkimuksensa liiketoimintapotentiaalia ja nopeuttamaan heitä kohti merkittäviä kaupallistamismahdollisuuksia. Kilpailu tarjoaa myös yrittäjäkumppaneille erinomaisen mahdollisuuden tutustua uusien biomateriaalien tarjoamiin läpimurtoratkaisuihin ja kiihdyttää näiden liiketoiminnan kehittämistä.

Miksi osallistua?

Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkia tutkimuksesi kehittämistä liikeideaksi ammattimaisesti kuratoidun koulutusohjelman kautta vuoden 2021 aikana. Ohjelmassa Kiuas -yrityskiihdyttämön yhteisö ei ainoastaan auta muodostaan ydintiimiä ideasi ympärille vaan myös kouluttaa sinulle perusteet yrityksen perustamiseen ja tarjoaa henkilökohtaista mentorointia ja coachausta.

PI:n syysseminaarin yhteydessä 16.11.2021 järjestämme pitchaus-tilaisuuden, jossa voit osoittaa edistyksesi. Parhaat kolme ideaa palkitaan Puunjalostusinsinöörit ry:n stipendirahaston ja Suomen Messusäätiön tarjoamin rahapalkinnoin sekä jatkokoulutuksella. Voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän PulPaper Award -palkinnon.

Palkinnot

#1:  5 000 euroa + pääsy Kiuaksen startup-yhteisöön

#2:  3 000 euroa

#3:  2 000 euroa

Kuka voi osallistua?

Kaikki metsäbiotalouden tutkimuksen parissa Suomessa toimivat tutkijat ovat tervetulleita osallistumaan kilpailuun. Väitöskirjatutkijoita tai muutaman viime vuoden aikana valmistuneita post-doc-tutkijoita kannustetaan erityisesti hakemaan. Kilpailuun voi osallistua yksin tai voit muodostaa tiimin yhden muun kollegasi kanssa.

Miten osallistua?

Jätä hakemuksesi mahdollisimman pian tai viimeistään maanantaina 21.6.2021 tämän linkin kautta. Sisällytä hakemukseesi lyhyt kuvaus tutkimusideastasi pdf- tai video-formaatissa. Pdf-dokumentin maksimipituus on 2 sivua ja videon 1,5 minuuttia. Voit tehdä tutkimuksesi kuvauksen myös suomen kielellä. (Koulutus ja kilpailu toteutetaan muutoin kokonaan englanniksi.)

 

Tervetuloa mukaan ja onnea matkaan!

 

Lisätietoja:

Alina Ruonala-Lindgren, VTT
alina.ruonala-lindgren@vtt.fi
tel. +358 40 045 4241

Antti Lindqvist, Puunjalostusinsinöörit ry
 antti.lindqvist@puunjalostusinsinoorit.fi
tel. +358 40 725 2543