PI:n uusi toimisto Aallonharjalla

7.12.2021

Puunjalostusinsinöörit ry:n uudet toimitilat Otaniemen kampuksella ovat juuri nyt oikeassa paikassa. Ympärillä on paljon alan toimijoita, opiskelijoita ja asiantuntijoita, ja ikkunoiden edessä komeilee upeasti Alvar Aallon suunnittelema Otaniemen vesitorni.

”Muutimme Otaniemen Aallonharja-kokonaisuuden toimitiloihin lokakuussa. On ollut mukava tulla uusiin tiloihin ja palata lähityöhön, vaikka joka päivä emme täällä kaikki olekaan – etätyön ja lähityön yhdistämisestä tuli meillekin normaalia. On kuitenkin hienoa, että nyt meillä on tilat, joissa voimme entistä paremmin tarjota jäsenillemme ja sidosryhmille aitoja kohtaamisia”, PI:n toimitusjohtaja Antti Lindqvist sanoo.

”Kaikkinensa neliöitä on käytössä lähes kolmannes aiempaa vähemmän, mutta nyt tilat ovat hyvin suunnitellut ja fiksussa käytössä. Esimerkiksi arkistoja raivattiin niin, että pärjäämme kahdella pienellä varastohuoneella.”

Käytävän päässä avautuu hieno näkymä neljännen kerroksen päätyikkunasta, ja kaikissa huoneissa on lasiseinä, mikä pitää tunnelman valoisana ja avoimena. Kahdessa työtilassa on jokaiselle tiimiläiselle omat työpisteet, ja näiden lisäksi käytössä hiljaisia huoneita Teams-kokouksia tai webinaareja varten. Vierailijoiden käyttöön on varattu pieni yksittäinen työpiste, jota voi hyödyntää vaikkapa kirjaston antiin tutustumisen yhteydessä.

Kirjasto tarjoaa arvokasta tietoa alan historiasta
Uudessa toimistossa haluttiin tuoda yhdistyksen historiaa ja saavutuksia aiempaa paremmin esille. Käytävällä on minikirjasto, jonka hyllyillä on houkuttelevasti esillä alan teoksia: PI:n omaa oppimateriaalia 1930-luvulta alkaen, teollisuushistoriaa, metsäteollisuuden yritys- ja henkilöhistoriikkeja ja elämäkertoja sekä Paperi ja Puu -lehden kaikki 105 vuoden aikana julkaistujen numeroiden arkistokappaleet. Mistä puhuttiin lehden kaikkien aikojen ensimmäisessä pääkirjoituksessa? Entä kukahan mahtoi pärjätä valtakunnan hakkuumestaruuskisoissa parhaiten vuonna 1953?

”Eräs jo täällä käynyt tutkija kiitteli kovasti arkistojemme antia. Hän totesi, että jos vain on tiedossa vuosiluku vaikkapa jonkin tehtaan käynnistämisestä, näistä lehdistä kyllä löytyy tietoa”, Antti Lindqvist sanoo.

 

Tärkeät kohtaamiset
Halu ja mahdollisuus pieniin ja vähän isompiinkin tapaamisiin oli yksi tärkeä syy muuttoon.

”Aallonharjaksi nimetyn rakennuskokonaisuuden sijainti kiinnosti meitä. Otaniemi kehittyy kovasti ja houkuttelee jatkuvasti lisää yrityksiä. Jo nyt täällä on paljon meitä kiinnostavia sidosryhmiä, kuten VTT, KCL, Metsä Spring, AFRY ja Luonnonvarakeskus. Aalto-yliopiston myötä täällä on luonnollisesti opiskelijat lähellä, ja käden ulottuvilla löytyy alan tutkijoita, opetusta, startup-yrityksiä ja muuta toimintaa. Pihalla on riittävästi parkkitilaa, ja metrolla tai bussilla pääsee pienen kävelymatkan päähän. Odotamme innokkaasti jo lukuisia mielenkiintoisia kohtaamisia.”

Yhdessä arkkitehdin kanssa suunnitelluissa tiloissa on huomioitu haluttu vaaleus ja valoisuus. Pikantteina yksityiskohtina särmää tuo musta väri ikkunanpielissä ja kattovalaisimissa. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on vielä lisätä ripaus metsän henkeä, kun hiljaisten huoneiden seiniin on tarkoitus saada luontoaiheiset tapetit. Tilat ovat myös muunneltavissa. Kun neuvotteluhuone yhdistetään keittiötilaan, saadaan käyttöön viihtyisä tila vaikka pienimuotoiseen iltatilaisuuteen.

Tervetuloa moikkaamaan
Kohtaamiset, hyvä saavutettavuus ja kiva ympäristö. Siinä kolminaisuus, jolla PI:n väki luonnehtii toimistoaan Otaniemessä. Tervetuloa tutustumaan, paikkoja esitellään mieluusti. Toki etätyöelämässä tapaamisajat on varminta sopia etukäteen.