PulPaper 2022 -tapahtuman startup-kisan voitti Montinutra

13.6.2022

2m1a5744.jpg

PulPaper 2022 -tapahtuman yhteydessä käytiin PulPaper Award Startup -kilpailu, jossa seitsemän startup-yritystä pitchasivat kisan voitosta. Kilpailu nosti esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta. Kilpailun voittaja Montinutra käyttää sahanpurua raaka-aineena valmistaessaan Kuusikumi-uutetta kosmetiikan, teknokemian ja jopa elintarviketeollisuuden käyttöön. Kisassa kunniamaininnan sai Natural Antivirals.

Montinutran innovaatio on aidosti metsäteollisuusalaan liittyvä, kilpailukykyinen ja skaalautuva. Se on uusi ja mielenkiintoinen myös kuluttajanäkökulmasta. Montinutra käyttää tuotteessaan metsäteollisuuden raaka-ainetta, joka syntyy metsäteollisuuden sivuvirroista. Käytössä oleva raaka-aine tuo merkittävää lisäarvoa tuotteelle. Montinutran Kuusipuu-uute on tärkeä innovaatio puunjalostukseen.

Korkeatasoisessa kilpialussa raati antoi kunniamaininnan Natural Antiviralsille metsäluonnon parantavan vaikutuksen saattamisesta jokaisen iholle.  Kunniamaininnalla raati halusi kiittää yritystä innovatiivisesta tuotteesta, jonka takana on paljon hyvää tutkimustyötä.

Start-up-kilpailu haki lupaavimpia ja potentiaalisimpia metsäbiotalouden kasvuyrityksiä. PulPaper Awardin saa suomalainen yritys, joka on kehittänyt metsäbiotalousalalle positiivista imagoa tuottavan innovaation, josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu.  Ratkaisu avaa parhaimmillaan myös uusia näkökulmia metsäbiotalousalalla. Voittaja saa Suomen Messusäätiön rahoittaman 5000 euron PulPaper-palkinnon.

Kolme yritystä pitchasi finaalissa

Startup-kisan finaalissa pitchasivat Dry & Durable, Montinutra ja Natural Antivirals. Dry and Durable on kehittänyt vettä- ja likaahylkivän muovittoman barrier-materiaalin pakkauskäyttöön. Montinutra käyttää sahanpurua raaka-aineena valmistaessaan Kuusikumi™ -uutetta kosmetiikan, teknokemian ja jopa elintarviketeollisuuden käyttöön.  Natural Antivirals innovaatio on kosmetiikassa ja puhdistusaineissa käytettävä viruksia estävä ainesosa Suomen metsistä.

Kilpailun järjesti Messukeskus yhteistyössä Puunjalostusinsinöörit ry:n ja Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) kanssa. FiBAN on Euroopan suurimpia bisnesenkeliverkostoja, jossa on jäsenenä yli 670 sijoittajaa. Startup-kilpailun raatiin kuuluvat Johan Engström (ANDRITZ), Heli Kangas (VTT), Annukka Mickelsson (FIBAN), Jouni Paltakari (Helsingin yliopisto), Saara Söderberg (AFRY), Martti Toivakka (Åbo Akademi), Petri Vakkilainen (Metsä Group), Antti Lindqvist (Puunjalostusinsinöörit ry) ja Marcus Bergström (Messukeskus).

Start-up-kilpailu järjestetään nyt kolmannen kerran. Edellisen, vuonna 2018 järjestetyn kilpailun voitti Lumir, joka suunnittelee ja tuottaa jälkikaiun tehokkaaseen estämiseen tarkoitettuja seinä- ja kattopintoja.

Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestettiin 7. – 9.6. Helsingin Messukeskuksessa.

Listätietoja: Teija Armanto, tiedottaja, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
Montinutra, tj Jaakko Pajunen, puh. 044 343 5162, jaakko.pajunen@montinutra.com

www.pulpaper.fi