Virtuaalisesti FBI-päivänä

8.2.2021

Opiskelijoiden vuotuinen FBI-päivä järjestettiin helmikuun alussa jo 22. kerran – pandemian vuoksi nyt verkossa.

Forest Based Industries -päivän avasi tulevaisuuden tutkija Elina Hiltunen. Hän käsitteli megatrendejä ja sitä, millaisia vaikutuksia esimerkiksi ilmastonmuutoksella, digitalisaatiolla ja väestönkasvulla on tulevaisuuden työhön.

Metsäteollisuuden vahvuutena on muun muassa osaaminen, jolla fossiilisia raaka-aineita voidaan korvata uusiutuvilla. Ajatusta sivuttiin useissa päivän esityksissä. Verkostoitumis- ja rekrytapahtumaan sopivasti esiintyjät esittelivät sekä edustamiaan yrityksiä että omia toimenkuviaan.

Päivän muita esiintyjiä olivat Investment Manager Katariina Kemppainen Metsä Springiltä, Process Technology Manager Satu Karjalainen Sappilta, CIO Head of IT & Digitalisation Teemu Salmi Stora Ensolta, Puunjalostusinsinöörit ry:n toimitusjohtaja Antti Lindqvist sekä AFRY Finlandin Johan Ehrnrooth, Head of Competence Line Pulp & Paper.

Järjestäjän vaatteissa

Ida Savinainen opiskelee Åbo Akademilla kolmatta vuotta prosessitekniikkaa. Hänelle kosketus FBI-päivään oli ensimmäinen.

­– Tässä tuli nyt sitten mentyä ns. suoraan syvään päähän, koska pelkän osallistumisen sijaan olin järjestämässä tapahtumaa ÅA:n Kemistklubbenin ja PI:n kanssa. Olen tänä vuonna ollut puheenjohtaja PI:n Nuorten Forumissa, jossa on edustettuina eri korkeakoulujen tämän alan ainejärjestöjä eri kaupungeista. Nuorten Forumin pj-nakkiin on aina niputettuna seuraavan FBI-päivän järjestäminen.

– FBI-päivä on järjestetty livenä pääpiirteittäin tutulla kaavalla jo yli 20 kertaa, joten uudenlaisen etätoteutuksen kehittelyyn lähteminen tuntui ensin aika stressaavalta. Sitten kuitenkin päätin, että tämä on erinomainen oppimiskokemus, josta on varmasti hyötyä jatkossa työelämääkin ajatellen. PI:n puolelta tarjolla oli vankka tuki, ja heillä oli jo kokemusta yhteistyöstä Prospectumin kanssa, joten teknisestä puolesta tiimini ei tarvinnut huolehtia.

Aalto-yliopistossa maisteriopintonsa biomassan jalostuksessa juuri aloittanut Henrik Lindberg luonnehti FBI-päivää onnistuneeksi – tietyin varauksin. 

– Webinaariosuus sinänsä toimi yllättävän hyvin. Vaikka tietty yleisön ja esiintyjän välinen kontakti jäikin puuttumaan.   

Virtuaalitapahtumasta puuttuumaan jäänyt epävirallinen osuus on tehnyt FBI-päivästä Lindbergin mukaan niin erityislaatuisen.

– Yrityksiin tutustumisen kannaltakin on tärkeää, että opiskelijat pääsevät viettämään aikaa keskenään ja keskustelemaan epävirallisemmin myös yritysten edustajien kanssa.
 

”Erilainen mutta onnistunut tapahtuma”

UPM:n HR-asiantuntija Heli Lahtinen on osallistunut useaan FBI-tapahtumaan.

– Toki tämä oli erilainen. Silti on hyvä, että tapahtuma järjestettiin myös tänä vuonna. Se viestii opiskelijoille siitä, että uramahdollisuuksia on. 

Sappilla Kirkniemessä työskentelevä Process Technology Manager Satu Karjalainen oli tänä vuonna yksi tapahtuman puhujista.

– Olen ollut mukana FBI-päivässä opiskelijana, yritysständillä sekä nyt esiintyjänä. Nykyiseen tiimiinikin kuuluu henkilö, joka rekrytoitiin meille FBI-päivän perusteella viime vuonna. Tapahtuman perinne on niin hieno, onneksi se ei katkennut.


Tutustu PI:n ja muiden FBI-päivään osallistuneiden yritysten kesätyömahdollisuuksiin: