Paperi ja Puu -lehti ja ekskursiot kotimaan tehtaille kiinnostavat PI:n jäseniä

19.6.2017

PI:n jäsenistön mielipiteitä yhdistyksen tarjoamista palveluista ja tapahtumista kartoitettiin keväällä jäsenkyselyllä. Kiitokset kaikille vastaajille!

Vakiintuneet tapahtumat ja palvelut suosittuja

Paperi ja Puu -lehti kiinnostaa kyselyyn vastanneita eniten; yli 80 % kyselyyn vastanneista kertoi seuraavansa Paperi ja Puu -lehteä. Lehti täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Syyskuun lopussa ilmestyvä kolmas lehti onkin juhlanumero, jonka teemana ovat tulevaisuuden tuotteet ja innovaatiot. Lehden sisältöä on kehitetty huomattavasti viime vuosina: esillä ovat entistä enemmän uudet teknologiat ja innovaatiot sekä alan ammattilaisten henkilökuvat. Olethan huomannut, että Paperi ja puu -lehden sisältöä löytyy myös verkosta.

Myös jäsenmatrikkeli koetaan tärkeäksi palveluksi niin painettuna kuin sähköisenäkin versiona. Seuraava painettu matrikkeli ilmestyy loppuvuodesta 2017. Nyt on viimeinen hetki päivittää omat tiedot, jollet ole sitä vielä tehnyt.

PI:n suosituimmaks itapahtumaksi nousi PulPaper-messut, jotka kiinnostivat 68% jäsenistöä. Seuraavat PulPaper -messut järjestetään Helsingissä 29.-.31.5.2018. Messujen ja sen yhteydessä järjestettävän konferenssin teemana on "Visit tomorrow today" ja siinä painotetaan voimakkaasti metsäteollisuuden uudistumista ja uusia tuotteita. Myös PI:n kevät- ja syysseminaarit ovat suosittuja jäsenistön keskuudessa: 67 % jäsenistöstä on kiinnostunut tapahtumista. Lue tunnelmia kevään 2017 kevätseminaarista "Investointeja 100-vuotiaaseen suomeen", joka onnistui tavoittamaan ennätysyleisön. Opiskelijoiden suosiossa on myös Forest based Industry (FBI) -päivä, joka järjestetään seuraavan kerran tammikuussa 2018 Oulussa.

Uudet suosikit: ekskursiot ja aamupalatilaisuudet 

Kyselyssä kartoitettiin myös kiinnostusta mahdollisten uusien toimintamuotojen osalta. Ekskursiot kotimaantehtaille nousivat suosituimmaksi uudeksi toimintamuodoksi kaikissa ikäryhmissä. Oli mukava huomata, että PI:n jäsenyritysten aamiaistilaisuudet herättivät myös paljon kiinnostusta jäsenistön keskuudessa. PI:n aamiaistilaisuuksista saatiin jo esimakua kesäkuussa suositussa Accenturella järjestetyssä aamiaistilaisuudesta, jonka aiheena oli  "Tekoäly metsäteollisuudessa". Seuraava aamiastilaisuus järjestetään Luken isännöimänä Tampereella 7.9.2017.

PI:n jäsenkysely toteutettiin keväällä 2017 ja siihen vastasi 230 jäsentä (8 % jäsenistöstä). Kysely antoi arvokasta palautetta PI:lle toiminnan kehittämiseksi, kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! Uusia toimintamuotoja päästäneen toteuttamaan lisää jo tänä vuonna. Vastaajien kesken arvottiin lippu PI:n syysseminaariin. Palkinto on arvottu ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Laajemmin kyselyn tuloksiin voit tutustua jäsensivuilla.