Koe uudistunut, vastuullisempi ja tehokkaampi Pulp & Beyond huhtikuussa 2024!

29.2.2024

On aika murtaa tapahtuma-alan myyttejä – tule kokemaan uudistunut, vastuullisempi ja tehokkaampi Pulp & Beyond huhtikuussa 2024!

Uudistuminen ja uudelleenajattelu ovat tänä päivänä välttämätön elinehto ja osa kaikkea arkista tekemistä. Hyvin harvan asian kohdalla on tarjolla enää entisajan luksusta, pysyvyyttä, jossa samat niksit ja toimintamallit pätevät vuodesta tai jopa vuosikymmenestä toiseen. Vaikkapa työelämän murros muuttaa nyt maailmaa kovalla kädellä, asiantuntijatyö on valtaosin monipaikkaista ja liikkuvaa, vastuullisuus ja mm. kilpailulainsäädännön asettamat puitteet ovat läsnä kaikessa tekemisessä ja sekä organisaatioiden että yksilöiden vaatimukset aika- ja kustannustehokkuudelle ovat entistä kovemmat.

Myös kansainväliset tapahtumat ovat pitkään toimineet samalla kaavalla, mutta talvella 2022-2023 perinteikkään PulPaperin avainkumppanit yhdessä Puunjalostusinsinöörit ry:n ja Messukeskuksen kanssa halusivat uudistua ja vastata alan muutoshaasteisiin. Laajan brändi- ja konseptityön seurauksena ikoninen tapahtumamme koki varsin täydellisen uudistumisen. Uudella Pulp & Beyond -nimellä ja konseptilla 9.-12.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa toteutettava tapahtuma on nyt aiempaa vaikuttavampi, vastuullisempi ja tehokkaampi.

Mutta mikä nyt sitten on toisin, mitä huhtikuussa aiomme tehdä eri tavalla? Olemme tähdänneet ainakin kolmen tapahtuma-alan myytin murtamiseen:


Myytti 1: Kaikki maailman messut näyttävät aina ihan samanlaisilta tylsiltä ruutukaavalaatikoilta

Pulp & Beyond 2024: Pulp & Beyondissa sinua ei enää odota perinteinen laatikkomalli vaan olet tervetullut viihtymään uuteen kylämäiseen, S-kirjaimen muotoiseen ja demokraattisempaan Pulp & Beyond -ekosysteemiin, jossa isot ja pienet yritykset vuorottelevat ja palvelut ovat sinua lähellä. Välillä voit piipahtaa myös vaikka kahvilla tai sämpylällä street food -pisteillä keskellä tapahtumaa.

Myytti 2: Messuilla käyminen vie aikaa, on tehotonta ja työt kasaantuvat

Pulp & Beyond 2024: Olemme tiivistäneet tapahtuman näyttelyosuuden kolmesta päivästä kahteen, mahdollistaen uusiin ratkaisuihin ja kontakteihin tutustumisen aika- ja kustannustehokkaammin. Olemme saaneet viereiseen halliin myös Chembio Finland -tapahtuman, ja saat samalla vierailulla siis myös päivityksen kemian ja bioalan yritysten uutuuksista. Etätyöskentelyä varten on ensimmäistä kertaa oma alue, joten voit pystyttää toimistosi vaikka koko viikoksi Messukeskukseen! Koska järjestämme tapahtuman ensimmäistä kertaa kesälomakauden ulkopuolella niin käytävillä pyörii lisäksi torstaina 11.4. Tulevaisuuden työnantaja -päivänä useita satoja korkeakouluopiskelijoitamme ympäri Suomen tutustumassa alamme johtaviin yrityksiin.


Myytti 3: Valtavien kertakäyttöisten messuosastojen rakentaminen ei ole vastuullista ja osallistuminen on EU:n kilpailulainsäädännön takia epäilyttävää

Pulp & Beyond 2024: Olemme suunnitelleet uuden tapahtuman vastuullisuus edellä: näyttelyn osastot ovat ensimmäistä kertaa standardikokoisia, osastot kokonaan moduulirakenteisia, käytetyt rakennusmateriaalit kierrätettäviä ja myös mm. tarjoilut vastuullisia ja mahdollisimman kotimaisia. Osallistuminen Pulp & Beyondiin on EU:n kilpailulainsäädännön suhteen täysin turvallista, sillä edellytämme kaikilta osallistujilta tapahtuman kilpailupolitiikan noudattamista.


Kaiken em. ohella viikon ohjelma on aiempien tapahtumien tavoin jälleen täynnä huippuhetkiä: kansainvälinen Pulp & Beyond -konferenssi (9.4.) tarjoaa peräti kolme teemaa ajankohtaisista aiheista, näyttelyn yhteydessä (10.-11.4.) kahdella lavalla kuullaan kiinnostavia keynote- ja paneeliesityksiä eturivin asiantuntijoilta ja viikon lopulla järjestämme ekskursiot sekä Keski-Suomeen että korkeakouluopiskelijoille Ruotsiin. Start-up-yritykset kilpailevat 10 000 euron palkinnosta keskiviikkona 10.4. ja samana iltana rentoudumme uudella tavalla Beach Party -tunnelmissa Triplan Biitsillä. PI juhlii Pulp & Beyondin yhteydessä omia 110-vuotisjuhliaan cocktail-tilaisuuden merkeissä tiistai-iltana 9.4. ja pidämme yhdistyksen vuosikokouksen torstaiaamuna 11.4.

Uskotko sinä myyttien murtamiseen? Uskot tai et, tule joka tapauksessa katsomaan miten me olemme onnistuneet suuren haasteemme edessä. Tule tutustumaan niihin lähes 200 metsäbiotalouden johtavaan yritykseen, joilla on ollut visionäärisyyttä ja rohkeutta ottaa tämä haaste vastaan. Tuo myös kollegasi, esihenkilösi, ystäväsi, opiskelu- tai tutkijakaverisi tai opettajasi. Juuri NYT on aika suunnitella uutta, luoda uusia kontakteja, päivittää kuulumiset vanhojen kollegojen kanssa ja käynnistää yhteistyöprojekteja.

Nähdään Pulp & Beyondissa huhtikuussa!

Kirjoittaja

Antti Lindqvist, Toimitusjohtaja, Puunjalostusinsinöörit ry

TkT Antti Lindqvist on toiminut Puunjalostusinsinöörit ry:n toimitusjohtajana vuodesta 2016 alkaen. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus metsäteollisuudesta, ja ennen PI:tä hän on toiminut alalla erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä liittyen mm. investointeihin, strategiaan ja liiketoiminnan suunnitteluun, operaatioiden kehittämiseen ja riskien hallintaan.