Metsäopiskelijan kevät insinööriyhteisössä

20.8.2020

Poikkeuskevät, mittava Metsien Suomi -viestintäkampanja ja massiivinen ForestBioFacts -digitaalisen oppimisympäristön maalisuora. Intensiivinen ja opintäyteinen trainee-kevät asiantuntijaorganisaatiossa tarjosi ruudun välityksellä todellisen näköalapaikan metsäsektorin ytimessä.

Poikkeuksellisen opettavainen kevät  

Nyt harjoittelujakson päättymisen jälkeen, muutaman heinäkuisen lomaviikon huilineena on mainio aika tehdä pikakelaus menneeseen kevääseen. Poikkeuksellinen kevät Puunjalostusinsinöörien leivissä oli kaiken kaikkiaan poikkeuksellisen oppirikas. Oppia rinkkaan kertyi yhtäällä alan tietotaidon karttumisena ja käytännön teknisenä osaamisena, sekä toisaalta näkemysten ja toimintatapojen sisäistämisenä. Lisäksi käteen jäi työpaikka Puunjalostajien syksyn kokoonpanossa ja inspiroiva joukko rautaisia kollegoita. 

Kädet saveen ja etätyömoodiin heti töiden aluksi

Maaliskuun ensimmäisen seitsemän päivän toimistyön jälkeen työn uudelleenorganisointi toimistolta keittiöpöydän ääreen lutviutui niin omalta osaltani kuin koko tiimiltä mukavasti. PI:ssä jo olemassa olevat etätyökäytännöt pehmittivät selvästi siirtymää uuteen normaaliin ja Teams-yhteyttä avattiin kovalla rutiinilla. Siispä insinööriyhteisön työn- ja etätyönsarkaan kiinnittymiseni sujui Katriinan opissa sukkelasti ja Plannerin työtehtäviä näin jälkeenpäin tarkastellessani myös onnistuneesti. 

Vaikuttavia projekteja 

Kevääni rakentui pääteemoiltaan jäsenkampanjoinnin, ForestBioFacts (FBF) -hankkeen ja Metsien Suomi -viestintäkampanjan ympärille. Alkukevään jäsenviestinnän tehtävät vaihtuivat nopeasti FBF -ympäristön johdanto-osion kirjoitus- ja kuvitustöihin. Oppimisympäristön parissa touhuaminen ja muiden juoksevien asioiden hoitaminen hiljalleen valotti minulle PI:n toiminnan todellisen laajuuden ja sen arvonlisän toimintaympäristölle. Näin henkisestä riippukeinusta summaisin PI:n kunnianhimoisen FBF-hankkeen jokseenkin näin: Aktiivisesti toimintaa järjestävä ja alalla moninaisesti vaikuttava yhdistys kaikkien perustoimintojensa ohella rakentaa tiedollisesti syväluotaavaa, monipuolista ja äärimmäisen ajankohtaista oppimisympäristöä helpottamaan alan ihmisten arkea.   

Metsien Suomi Puunjalostusinsinöörien vinkkelistä 

Puunjalostajien työntäyteisen kevään vaihtuessa kesään oli inspiroivaa muiden hankkeiden lisäksi päästä työskentelemään taustalla mittavassa Metsien Suomi -viestintähankkeessa. Aina valtakunnanmedioita myöten isosti esillä ollut Metsien Suomi -kampanja näkyi myös PI:n kanavissa arvontoina, bannereina ja ”prime timella” yhdistyksen historian ensimmäisissä webinaareissa. Maanlaajuisesti yli 84 miljoonaa näyttöä eri kanavissa kahmineen kampanjan sanoma painui mitatusti metsäisen maamme kaiken ikäisten ihmisten täry-ja verkkokalvoille.  

Työ jatkuu 

Nyt katseet onkin jo suunnattu syksyn FBF-lanseeraukseen, korkeakoululaisten hackathoniin, PI Challengeen, ja toimistyön maailmaan. Tässä vaiheessa haluan kiittää menneestä keväästä koko puunjalostusyhteisöä harjoitteluni mahdollistamisesta ja etenkin arvokkaita kollegoitani, sekä esihenkilöitäni Katriinaa ja Anttia. Työ jatkuu hymyssä suin! 

Kirjoittaja

Valtteri Soilampi, Viestinnän harjoittelija

Valtteri on Viikissä metsäekonomian maisteriohjelmassa opintojaan viimeistelevä, monipuolinen markkinointiviestinnän tuottaja ja Sakea startup-yrityksen perustajajäsen. PI:ssä Valtteri jatkaa syksyllä osa-aikaisena viestinnän tekijänä vastaten PI Challenge -korkeakoululaisten hackathonin tapahtumajärjestelyistä ja tuottaen markkinointiviestintää muun muassa ForestBioFacts -digitaalisen oppimisympäristöön liittyen.