PI:n helmikuun aamiaistilaisuus: Esittelyssä Wetend Technologies Oy

11.2.2019

PI:n vuoden ensimmäinen aamiaistilaisuus 12.2. kokoaa Itä-Suomen biotuotealan tehdas- ja teknologiakeskittymän osaajat Musiikkitalolle Helsinkiin. Osaaminen ja vahva yhteistyö on luonut erityisesti Savonlinnan ja Varkauden alueelle elinvoimaisen tutkimus- ja toimintaympäristön, joka toimii biometsäteollisuuden muutoksen ytimessä ja uudistaa asiakaslähtöisesti alan tehtaita ja teknologioita. Aamiaistilaisuuteen osallistuvista yrityksistä esittelyssä savonlinnalainen Wetend Technologies Oy.

Itä-Suomeen, erityisesti Savonlinnan ja Varkauden seudulle, on kasvanut merkittävä biotuotealan tehdas- ja teknologiakeskittymä. Osapuolten verkostoituminen ja vahva yhteistyö on luonut alueelle elinvoimaisen tutkimus- ja toimintaympäristön, joka tuottaa tulosta tehtaita ja teknologioita uudistaen. Alueen yritykset, Stora Enso Varkauden tehtaat, Andritz Savonlinna, Wetend Technologies ja XAMK-Kuitulaboratorio, ovat yhdessä koonneet Puunjalostusinsinöörien helmikuun aamiaistilaisuuteen strategiaa, toimintaa ja teknologiaa käsittelevän tiiviin ja haastavan koosteen kehityspoluista ja tuloksista.

Yksi aamiaistilaisuudessa esillä olevista yrityksistä on Savonlinnasta lähtöisin oleva, nykyään globaaleilla markkinoilla menestyksekkäästi toimiva Wetend Technologies Oy. Asiakkaamme toimivat globaalisti kartonki-, paperi-, pehmopaperi- ja non-woven -teollisuudessa sekä osin myös teollisuuden ja kaivosten vesijärjestelmissä. Auttamme asiakkaitamme alentamaan prosessien tuotantokustannuksia, vähentämään kemikaalien ja veden sekä energian kulutusta ja luomaan uusia tuotanto-, laatu- ja tuotemahdollisuuksia

Wetendin kehittämät teknologiat - kuten tehokkaat "TrumpJet Flash Mixing Reactor" -kemikaalien ja lisäaineiden sekoitusjärjestelmät  - kyseenalaistavat perinteiset vakiintuneet tekniikat ja periaatteet ja luovat asiakkaalle kyvyn saavuttaa huomattavia kustannussäästöjä kemikaalien käytössä, lopettaa kokonaan veden käyttö kyseisissä prosessikohteissa ja saavuttaa merkittävä energiansäästö. Laiteratkaisuilla voidaan hyödyntää myös uusia biotuotteita kuten nano-, mikro- ja ylipitkiä bio- tai synteettisiä kuituja. Teknologiasta on kehitetty myös mikrovaahtoa generoiva yksikkö kehitettäviin uusiin vaahtorainaussovelluksiin. Wetendin In-Line PCC prosessi tuottaa uuden tyyppistä kalsiumkarbonaatti PCC-täyteainekidettä - täyteaine-kuitu komposiittia - suoraan kartongin- tai paperinvalmistuksen kuituvirtaan.

Wetend on toimittanut noin 530 lisäaineiden sekoitusjärjestelmää 25 eri maahan. Teknologia on palkittu muun muassa Suomessa Tasavallan Presidentin ”InnoFinland” -palkinnolla ja saimme myös merkittävän huomionosoituksen Kiinan valtion myöntäessä Wetendille ensimmäisenä länsimaisena yrityksenä Golden Bridge Award -teknologiapalkinnon.

Teknologiamme tukevat asiakasteollisuuden uudistumistavoitteita biopohjaisissa tuotteissa. Yrityksemme haluaa kasvaa hyödyntämällä globaalia teknologiajohtajuuttaan, uusia prosessiratkaisuja ja kansainvälistä osaamistaan sekä vahvaa yhteistyötä teollisten kumppaneiden ja kansainvälisen verkoston kanssa.

Aamiaistilaisuudessa pääsemme kuulemaan lisää Itä-Suomen alueen biotuotealan tehdas- ja teknologiakeskittymän saavutuksista. Mielenkiintoiset alustukset johdattelevat aamiaistilaisuuden osallistujat tiedon ääreelle esimerkiksi siitä, miten Varkaudessa toimitaan metsäteollisuuden muutoksen ytimessä ja miten asiakaslähtöisellä, asiakkaan strategian ytimeen tähtäävällä yhteistyöllä voidaan uudistaa biotuotealan tehtaita ja teknologioita.

Kirjoittaja

Jouni Matula, CEO and Owner, Wetend Technologies Oy

Jouni Matula on vuonna 2001 perustetun savonlinnalaisen Wetend Technologies Oy:n toimitusjohtaja ja pääomistaja. Matula on myös Puunjalostusinsinöörien hallituksen jäsen.