In Memoriam: Ari Kotilainen & Esko Härkönen & Pekka Leppänen & Karl Lindahl

4.5.2023

Ari Kotilainen in Memoriam 1957-2023

DI Ari Kotilainen menehtyi 65-vuotiaana 1.2.2023 vakavan sairauden uuvuttamana kotonaan Joensuussa, rakkaimpiensa ympäröimänä. Hän oli syntynyt 6.4.1957 kahdeksanlapsisen viljelijäperheen nuorimmaksi.

Ari Kotilainen teki diplomityönsä Enson Uimaharjun sellutehtaalla. Tuota seurasi käyttöinsinöörin ja myöhemmin tuotantopäällikön tehtävä samassa tehtaassa. Vuosina 1988–89 Kotilainen työskenteli Weyerhaeuserin tehtailla Yhdysvaltain länsirannikolla projekti-insinöörinä.

Muistokirjoitus on luettavissa kokonaisuudessaan tästä.


 

 

Esko Härkönen in Memoriam 1946-2023

TkT Esko Härkönen kuoli 19.1.2023 kotikaupungissaan Kajaanissa. Paitsi tekniikan miehenä Esko tunnettiin nykytaiteen keräilijänä, kainuulaisten tapaan innokkaana kalastajana ja metsästäjänä sekä taidokkaana ruuanlaittajana.

Esko syntyi Kuhmossa v. 1946, mutta perhe muutti pian Sotkamoon. Siellä hän kävi koulunsa ja opiskeli sen jälkeen Oulun yliopiston teknisen tiedekunnan konetekniikan linjalla. Eskon vahva matemaattinen ajattelu tuli esiin jo kouluaikoina, ja opiskelujen jälkeen hän toimi myös Oulun yliopiston vt. apulaisprofessorina huolehtien statiikan ja dynamiikan opetuksesta.

Muistokirjoitus on luettavissa kokonaisuudessaan tästä.

 

Pekka Leppänen in Memoriam 1943-2023

Yrittäjä, diplomi-insinööri Pekka Leppänen kuoli 79-vuotiaana vaikean sairauden uuvuttamana 8.4.2023 Lahdessa.

Yrittäjyys oli Pekan uran suola. Hän toteutti parhaita ominaisuuksiaan: tavoitteellisuutta ja ihmisten johtamistaitojaan. Tärkeintä Pekalle oli kuitenkin oma perhe ja viisi lastenlasta, joiden elämää hän seurasi tiiviisti. Laaja ystäväpiiri muodostui niin opiskelu- ja työkavereista kuin ystävistä tennis- ja golfharrastusten kautta. Luonteeltaan avoimena ja rohkeana Pekka ehti elämänsä aikana tehdä ja kokea monenlaista. Niin kuin Pekka itse totesi: ”Ei ollut itärajalla kasvaneella pojalla aavistustakaan, mitä seikkailuja elämällä oli tarjota.”

Muistokirjoitus on luettavissa kokonaisuudessaan tästä.

 

Karl (Kalle) Lindahl in Memoriam 1932-2023

Karl (Kalle) syntyi nuorimpana nelilapsiseen perheeseen Hyvinkäällä. Insinööriopinnot Kalle aloitti Tekniska Läroverketissä Helsingissä. Opintojen lomassa hän aloitti työt enonsa Kaarlo Amperlan suunnittelutoimistossa, jossa myös mielenkiinto paperiteollisuuteen syttyi. 

Kalle jatkoi 60-luvun lopulla uraansa paperiteollisuuden kudosvalmistajan Fennofeltin palveluksessa. Hän oli hyvin pidetty tehtailla sekä kotimaassa että ulkomailla. Kalle oli mies, joka ymmärsi paperinteon, kudosten mahdollisuudet ja oli valmis siirtämään osaamistaan nuoremmalle insinööripolvelle. Hän oli myös pitkäaikainen PI:n jäsen.

Muistokirjoitus on luettavissa kokonaisuudessaan tästä.