PI:n Seniorilounas on kohtaaminen vailla vertaa

26.2.2024

Puunjalostusinsinöörit ry:n vuosittain Pörssitalossa järjestämä PI:n Seniorilounas on kiinnostanut ja kiinnostaa jäsenkuntaa yli osallistujarajoitusten. Ravintolan pyöreät lounaspöydät täyttyvät hetkessä läsnäolonsa rekisteröityvistä. Tammikuun 17. päivänä tänä vuonna alan konkareita oli läsnä lähes 80.

Vuorovaikutteinen keskusteluilmapiiri ravintolasalissa on aina tiivis eikä kiirettä ole kellään. Myös Pörssiravintolan lounastarjonta juomineen käy hyvin kaupaksi, kun vain muisteloilta ehtii.

Lounaspuhujana oli Kaija Pehu-Lehtonen Metsä Fibrestä. Hän kertoi, mitä Kemin valmistuneelle biotuotetehtaalle kuului sekä summasi Metsä Groupin ajankohtaisia investointeja. Kemissä pyritään olemaan täydessä kapasiteetissa syyskuussa tänä vuonna. Kyseessä on vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia sellua valmistava biotuotetehdas.

Puhuja kertoi myös Metsä Groupin Uudistuva metsätalous -ohjelmasta, jossa biodiversiteettiä pyritään edistämään tehdasalueita myöten. Biotaloudessa arvokas puuraaka-aine on saatava käyttöön mahdollisimman tehokkaasti ja kattavasti uusien tuotteiden jalostukseen.

Kaija Pehu-Lehtonen käytti ison osan ajastaan myös innovaatioihin, jotka jo ovat Metsä Groupissa valmiita tuotteita tai vasta kehitysvaiheessa kohti tehdasmittakaavaista tuotantoa. 


Katso kuvat tilaisuudesta sekä lounaspuheen esityskalvot PI:n jäsensivuilta Materiaalit-kansiosta 

Teksti ja kuvat: Leif Lindberg