Syysseminaarin puhujat 2021

8.10.2021

PI:n syysseminaari 16.11.2021 - Yrittäjyydellä uusia innovaatioita
 

PUHUJIEN ESITTELY
 

Alf Rehn

Alf is the Professor of Innovation, Design, and Management at the University of Southern Denmark, sits on numerous boards of directors, and is in addition a bestselling author and a strategic advisor for everything from hot new startups to Fortune 500-companies.

Currently, Alf distributes his time between academic work, corporate advisory, keynote speaking and his lifelong love of trashy popular culture. His academic work focuses on issues of power, exclusion, creativity and innovation, and often builds on counter-intuitive analyses of core assumptions within management thinking. As a strategic advisor, Alf’s roles have included (but haven’t been limited to) being the chairman of an international advertising agency, sitting on the board of directors of a billion-dollar corporation, and advising an artisanal and prize-winning distillery.
 

Samuel Schabel

Samuel Schabel is a process engineer graduated at the Clausthal University of Technology, Germany. From 1995 to 2002 he worked for the Voith company in R&D for stock preparation. Since 2002 he is a Professor and Head of the Institute for Paper Science and Technology and Mechanical Process Engineering at TU Darmstadt, Germany. He has more than 25 years of experience in the field of paper technology in industrial and academic environment. His expertise comprises paper recycling, recycling process technology, recyclability of paper based products, paper technology and characterization, and industrial water treatment.

 

Jussi Sainiemi

Jussi Sainiemi työskentelee osakkaana Voima Ventures -pääomasijoitusrahastossa, joka sijoittaa tiedelähtöisiin varhaisen vaiheen syväteknologiayhtiöhin. Kymmenen vuoden Venture Capital -työuran aikana hän on ollut mukana n. 20 start-upin ja kasvuvaiheen yrityksen toiminnassa sijoittajana ja hallituksessa. Tätä ennen hän toimi yhteensä n. yhdeksän vuotta liikkeenjohdon konsultoinnissa Pöyryllä (nyk. AFRY). Koulutukseltaan hän on puunjalostustekniikan DI ja CEFA.

 

 

Anni Lähdetie

Anni Lähdetie työskentelee patenttien tutkijainsinöörinä Patentti- ja rekisterihallituksessa (PRH). Tutkijainsinöörinä hän tutkii patenttihakemuksissa esitettyjen keksintöjen uutuuden ja arvioi niiden patentoitavuutta, ja siten auttaa keksijöitä sekä yrityksiä suojaamaan innovaatioitaan. Anni tutkii erityisesti bioprosessitekniikan (ml. sellun ja paperin valmistuksen) alan patenttihakemuksia. Hänellä on työkokemusta sekä prosessiteollisuuden että akateemisen tutkimuksen parista. Anni on valmistunut tekniikan tohtoriksi puukemian alalta Aalto-yliopistosta vuonna 2013.

 

Sami Selkälä

Sami Selkälä on kasvuyritys Innomost Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Selkälällä on orgaanisen kemian tohtorin pohjakoulutus ja 12 vuoden kokemus hienokemian teollisuudesta tuote- ja prosessikehitystehtävissä. Viime vuodet Selkälä on keskittynyt biomateriaalien ja etenkin puuperäisten materiaalien arvojalostamiseen. Selkälän perustama Innomost Oy valmistaa metsäteollisuuden sivuvirroista kuten koivunkuoresta kosmetiikkateollisuuden raaka-aineita. Innomostin tuotteilla on tavoitteena korvata raakaöljyyn ja palmuöljyyn perustuvia raaka-aineita. Kasvumahdollisuudet ovat merkittävät ja teknologia on laajennettavissa muihinkin puulajeihin.
 

 

ForestBioPitch -kilpailu

ForestBioPitch -kilpailun fasilitaattorina toimii Magret Jokela Kiaus-kiihdyttämön Program and Operations -toiminnoista, ja esityksiä ovat kommentoimassa Co-creation Manager Alina Ruonala-Lindgren VTT:ltä, Metsä Springin tutkimusjohtaja Katariina Kemppainen, CH-Bioforce Oy:n COO Mari Taipale sekä Stora Enson tutkimus- ja innovaatiojohtaja Mikael Hannus.