PulPaper blogi - Tehokas päivä PulPaper tapahtumassa!

11.5.2022

TEHOKAS PÄIVÄ PULPAPER-TAPAHTUMASSA!

Olen työskennellyt Stora Enson Heinolan flutingtehtaan johtajana reilut kolme vuotta. Se on integroitu sellu- ja kartonkitehdas, jossa tuotetaan laadukasta aallotuskartonkia aaltopahviteollisuuden käyttöön. Metsäteollisuuden parissa olen työskennellyt koko ikäni ja taustalla on puunjalostusinsinöörin opinnot Teknisessä korkeakoulussa, joka nykyään on osa Helsingin Aalto-yliopistoa. Olen tehnyt monenlaisia tehtäviä vuosien varrella metsäteollisuuden parissa.  Yksi tapahtuma on kulkenut aina mukanani. Se on metsäteollisuuden ammattilaiset kokoava, joka kolmas vuosi Helsingissä järjestettävä ammattitapahtuma PulPaper. Metsäteollisuudessa on perinne lähteä PulPaper- tapahtumaan kohtaamaan muita alan ammattilaisia ja kuulemaan ajankohtaisimmat tiedot alan kehityksestä.

Nyt rooliini on tullut lisää ulottuvuuksia, sillä olen ollut viime vuodesta alkaen PulPaper-tapahtuman järjestäjätahon, Puunjalostusinsinöörit ry:n, hallituksen puheenjohtaja. Yhdistyksellä on tärkeä rooli tapahtuman järjestämisessä. Pidämme huolen siitä, että tarjolla on alan ammattilaisille kiinnostavaa ohjelmaa ja hyviä verkostoitumismahdollisuuksia.  On tärkeätä olla ajan hermolla ja sitä todellakin nyt mielestäni olemme!

Heinolan tehtaalla koetaan, että PulPaper tarjoaa tärkeää sisältöä – luentoja ja oheistapahtumia, joista saa ammatillisesti uusia ideoita. Vastuullisuus ja uudet innovaatiot ovat tärkeitä ydinasioita Stora Enson henkilökunnalle. Monipäiväinen tapahtuma mahdollistaa sen, että monet pääsevät tutustumaan tapahtumaan ja ajoittamaan käyntinsä niin, että tarjolla on juuri itseä kiinnostavaa ohjelmaa. Haluamme tarjota myös kesätöissä oleville alan opiskelijoille mahdollisuuden lähteä alan johtavaan tapahtumaan ja kannustan muitakin tekemään niin. PulPaper tarjoaa omaa ohjelmaa opiskelijoille. On erityisen tärkeätä, että nuoret pääsevät tutustumaan tapahtumaan ja luomaan verkostoja.

Maailma on muuttunut paljon kolmen vuoden aikana ja korona-aika on tehnyt tehtävänsä. Kriisit muuttavat maailmaa ja ovat laittaneet monet asiat uusiksi. Mietimme asioita aivan uudella tavalla ja katsomme erilaisten lasien läpi. Tämä tuo lisämielenkiintoa uusia ratkaisumalleja kohtaan. Tarjolla on nyt paljon uusia työkaluja ja keinoja, joita voi hyödyntää nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Nyt on erityisen hienoa kohdata kasvokkain tapahtumissa. Itse aioin kiertää osastoilla ja seurata minua kiinnostavaa ohjelmaa. Koen, että saan PulPaperista paljon hyödyllistä tietoa ja kontakteja, joten ajan käyttäminen tapahtumaan todellakin kannattaa. Aion mennä paikalle, ottaa kaiken irti ja nauttia jokaisesta kohtaamisesta.

Katja Metsäranta
tehtaanjohtaja, Stora Enso Heinolan flutingtehdas
hallituksen puheenjohtaja, Puunjalostusinsinöörit ry

Kirjoittaja

Katja Metsäranta, tehtaanjohtaja, Stora Enso Heinolan flutingtehdas / hallituksen puheenjohtaja, Puunjalostusinsinöörit ry