PulPaper blogi - Tiedostava kuluttaminen lisää puupohjaisten tuotteiden kysyntää: Uusi puu esittelee mielenkiintoisimmat puupohjaiset ratkaisut PulPaper-messuilla

27.5.2022

Tiedostava kuluttaminen lisää puupohjaisten tuotteiden kysyntää: Uusi puu esittelee mielenkiintoisimmat puupohjaiset ratkaisut PulPaper-messuilla

Puun laajat käyttömahdollisuudet ovat monille vielä tuntemattomia. Uusi puu haluaa kertoa päättäjille ja vaikuttajille, millaisia puusta jalostettuja tuotteita ja ratkaisuja on jo markkinoilla. Uusi puu -tuote 2022 -yleisöäänestyksen voittaja palkitaan PulPaper-messuilla.

Uusi puun missiona on kertoa, että maailma on muuttunut ja puulle on annettu uusia tehtäviä. Puu lainaa hyvät ominaisuutensa monenlaisiin tuotteisiin, kuten lääkkeisiin ja terveydenhoitotuotteisiin, elintarvike- ja kosmetiikkateollisuuden raaka-aineisiin, tekstiileihin, design- ja sisustustuotteisiin, huonekaluihin, rakentamiseen sekä lukuisiin kasvavan verkkokaupan ja kuluttajatuotteiden pakkausratkaisuihin, joilla korvataan fossiilisen muovin käyttöä ja saadaan parannettua pakkausmateriaalien kierrätysastetta. Koronapandemian myötä voimakkaasti kasvanut takeaway-ruokailu hyötyy myös uusista, helposti kierrätettävistä pakkausratkaisuista. Puupohjaisia ratkaisuja hyödynnetään myös maataloustuotannossa.

Tiedostava kuluttaminen on megatrendi, joka lisää puupohjaisten tuotteiden kysyntää. Suomalaisista miltei puolet pohtii tuotteiden vastuullisuutta jokapäiväisissä hankinnoissaan. Puukuitupohjaiset pakkaukset ja tuotteet mielletään luonnollisiksi, moderneiksi, turvallisiksi ja ympäristöystävällisiksi. Uudet puukuitupohjaiset muovi- ja komposiittimateriaalit koetaan myös kiinnostavina ja moderneina vaihtoehtoina pienentää oman arjen hiilijalanjälkeä. Puu sopii hienosti sekä arkeen että juhlaan.

Uusi puu -hanke on järjestänyt 1.–22.5.2022 someäänestyksen, jossa suurella yleisöllä on ollut tilaisuus tutustua hankeyritystemme uusimpiin puupohjaisiin tuotteisiin ja ratkaisuihin. Voit tutustua ehdokkaisiin ja äänestää suosikkiasi osoitteessa https://www.uusipuu.fi/yleisoaanestys-2022/Äänestyksen tulos julkistetaan PulPaper-tapahtumassa 7.6. klo 14:40–15 Future Square -ohjelmalavalla ja kilpailijat ovat esillä Uusi puun messuosastolla 7.–9.6.2022. Tervetuloa tutustumaan puun kiinnostavaan maailmaan!

Uusi puu

Uusi puu kertoo, mitä puupohjaisia ratkaisuja on jo nyt markkinoilla, millainen yhteiskunnallinen vaikutus niillä on ja miltä alan tulevaisuus näyttää. Viemme viestiä puupohjaista biotaloudesta yhteiskunnallisille vaikuttajille ja poliittisille päätöksentekijöille. Hankkeen päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö, joka rahoittaa metsäelinkeinon elinvoimaisuutta vahvistavaa toimintaa.

Hankkeen toimijat

Jaakkoo-Taara – Jospak – Jyväskylän ammattikorkeakoulu – MM Kotkamills – Metsä Group – Metsähallitus – Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK – Puunjalostusinsinöörit – Paperiliitto – Paptic – Pyroll – Sulapac – Suomen Aaltopahviyhdistys – Suomen Metsäsäätiö – Tampereen ammattikorkeakoulu – Tampereen yliopisto – Teknologian tutkimuskeskus VTT – UPM – Walki – Woodio – Äänekosken Kehitys

 

- Virpi Korhonen 
Project Manager, projektipäällikkö, Uusi puu

Kirjoittaja

Virpi Korhonen, Projektipäällikkö

Uusi puu